18 درصد مبتلایان کرونا علامتی ندارند، هنوز مصوبه ای برای تداوم تعطیلی ادارات نداریم
به گزارش وبلاگ آقای عابدی، سخنگوی وزارت بهداشت در واکنش به بعضی اظهارات در جامعه برای انتخاب مقاصد سفر در کشور به لحاظ پاک بودن از ویروس کرونا، گفت: اکنون دیگر هیچ نقطه عاری از ویروس کرونا در کشور نداریم و این خوش خیالی است که اگر کسی با این تصور، سفر کند.
به گزارش وبلاگ آقای عابدی، دکتر کیانوش جهانپور در ارتباطی ویدئو کنفرانسی با وبلاگ آقای عابدی تاکید نمود: امروز بعد از 35 روز از شناسایی بیماری کووید19 در کشور اعلام می کنیم که هیچ نقطه پاکی در کشور در خصوص کووید 19 نداریم و هیچ جای کشور عاری از کروناویروس جدید نیست. این ویروس در همه جای کشور با شیوع و شدت متفاوت، وجود دارد. بنابراین افرادی که سفر می نمایند، یا ویروس را با خود به آن منطقه خواهند برد یا هنگام بازگشت ویروس رو سوغات خواهند آورد.
وی ادامه داد: بر همین اساس هم از امروز وارد فاز دیگری در اعلام آماردهی استان ها شدیم و سیستم را به این سمت برده ایم که بیماریابی سریع تر انجام گردد و بر همین اساس هم طی روزهای آینده مقداری موارد شناسایی بیماری افزایش خواهد یافت. در مجموع اکنون در همه جای کشور موارد مظنون، محتمل و مشکوک به بیماری بر اساس خوداظهاری افراد و همچنین یافته های آزمایشگاهی وجود دارد.
اعمال جریمه چقدر در کاهش سفرها موثر است؟
وی همچنین در پاسخ به سوال وبلاگ آقای عابدی درباره پیشنهادات مطرح مبنی بر اعمال جریمه برای افرادی که به توصیه ها عمل ننموده و به سفر رفته اند، گفت: پیشنهادات مختلف از نواحی مختلف مطرح می گردد اما ملاک، مصوبات ستاد و موارد مورد تایید رییس جمهور است. در هر صورت اینکه لحاظ جرایم مالی تا چه حد می تواند پیشگیری نماینده باشد و یا اینکه افراد از پرداخت جریمه از بار مسوولیت برطرف تکلیف نمایند و حتی اعمال جریمه به افزایش سفرها دامن زند هم بحثی است که نیازمند آنالیز است. در مجموع اکنون کوشش بر آن است که با برنامه های قانع کردنی رفتار کنیم و جلب مشارکت داشته باشیم. برخوردهای قهری حداقل در ساختار اجتماعی، مدیریتی و سیاسی کشور ما مطلوب و ممکن نیست.
تاثیر منفی سفرها بر شیوع بیشتر کرونا
جهانپور در پاسخ به سوال دیگر وبلاگ آقای عابدی درباره احتمال پیک دوباره بیماری در موج بازگشت سفرها، گفت: افراد ممکن است علامتی نداشته باشند اما ناقل بیماری باشند و با سفر کردن، بیماری را نیز منتقل نمایند. قاعدتا هر تردد و سفری می تواند ابتلا ایجاد کند؛ چه رفت و چه بازگشت. در مجموع سفر تاثیر منفی خود در شیوع بیماری را خواهد داشت و این رفتاری غیرمسوولانه، ناصحیح و خودخواهانه است که بعضی انجام می دهند و ما نیز در این زمینه نگرانیم. در نهایت هم با توجه به کاهش چشمگیر سفرها، به نیمه پر لیوان دل بسته ایم و امیدواریم شاهد پیک بیماری نباشیم.
وی ادامه داد: این تلقی اشتباهی است که تصور گردد ابتلا و انتقال بیماری تنها از جهت دیگران است و متوجه ما نیست؛ این موضوع هم بحثی روانشناختی است و هم فرهنگی و شاید نیازمند آن هستیم که فرهنگ ایمنی و حفاظت در کشورمان ارتقا یابد. در مجموع هر سفری از جنس بازگشت یا رفت می تواند به انتشار بیماری و پیک در نمودار بیماری دامن زند.
چند درصد افراد به کرونا مبتلا خواهند شد؟
جهانپور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره بعضی اظهارات مبنی بر اینکه دو سوم افراد جامعه به کروناویروس جدید مبتلا خواهند شد، گفت: این اظهارات بیشتر از سوی سیاسیون در جهان مطرح می گردد تا علمای طب و متخصصان. این اظهارات موضوعی است که اگر همه دولت ها نیز در راستای آن کوشش نمایند، محتمل نخواهد بود و رخ نخواهد داد. مقداری در این اعداد بزرگنمایی می گردد. آنچه که ما می دانیم آن است که این ویروس دارو و واکسن مشخصی ندارد و جهت قطع زنجیره آن نیز قطعا کاهش مراوادات و سفرهاست.
وی در این باره اضافه نمود: در هر صورت درباره این بیماری نیازمند آن هستیم که بار مراجعات به مراکز درمانی را در حد وسع مان کنترل کنیم تا حداقل در بازه زمانی طولانی تر، با پیک های کوتاه تر، تعداد ورودی کمتری به مراکز درمانی داشته باشیم. بر همین اساس هر اقدامی را در جهت کاهش شیوع بیماری و کاهش ورودی به بیمارستانها انجام خواهیم داد.
سطح سوم قرنطینه در کشور
جهانپور ادامه داد: در حال حاضر ما در سطح سوم قرنطینه هستیم و اعمال محدودیت ها بخشی به وسیله قانع کردن عمومی و بخشی هم به وسیله ابلاغیه های دولتی است. آنچه هم که به عنوان حکومت نظامی مد نظر بعضی افراد است، با شاکله مالی، اجتماعی و فرهنگی ما قرابتی ندارد و ممکن است پیامدهای ناگوارتری هم به دنبال داشته باشد. بنابراین باید بر جهتهای شدنی متمرکز شویم که انتها مطلوبی هم داشته باشد.
کرونا از چه تاریخی در ایران بوده؟
وی همچنین در پاسخ به بعضی اظهارات مبنی بر وجود کروناویروس در کشور از آذرماه وبعضی تاریخ های دیگر، با کنایه گفت: به هر حال توانمندی های افراد متفاوت است و بعضی در آذرماه و مهر ماه و حتی تیر ماه ویروس را مشاهده نموده و بعضی ممکن است در آب و آیینه دیده باشند. در هر حال اگر فرد پزشک باشد، قاعدتا باید تشخیص افتراقی آن را داده باشد و مستنداتش را در پرونده بیمار ثبت نموده باشد. از اول بهمن ماه تمام مبادی ورودی کشور و بیمارستان ها در جستجوی کووید19 بودند و هر جا که تست از موارد مشکوک اخذ شده بود، هیچ کدام مثبت نبودند.
جهانپور ادامه داد: در هر حال معما چو حل گشت، آسان گردد. تاریخ های متفاوتی را در این زمینه در فضای مجازی داده اند. ما سلاح هایی مثل علم غیب و قدرت پیشگویی و ابزارهایی فراتر از علم روز نداریم. آن دوستان که این موارد را اعلام داشته اند باید همان زمان به چین، سازمان جهانی بهداشت و البته به ما موارد را مطرح می کردند. احتمالا موارد این چنینی را جهت انبساط خاطر مردم مطرح می نمایند.
18 درصد مبتلایان کرونا هیچ علامتی ندارند
وی همچنین درباره بعضی اظهارات درباره موارد زیاد با علایم خفیف بیماری گفت: مطابق آخرین آمار حداقل حدود 84 درصد مبتلایان در ایران علایم خفیف، متوسط و یا حتی بدون علامت دارند و تنها 15.8 درصد دارای علایم شدید می شوند که از این میان 12.3 هم در آی سی یو بستری می شوند. پیش بینی می گردد که حدود 18 درصد مبتلایان اساسا هیچ علامتی نداشته باشند و شک به کووید 19 هم نباشند. بر این اساس بعضی ممکن است با تب و لرز خفیف، نابویایی، ناچشایی و مواردی از این قبیل از بیماری عبور نموده باشند. در مجموع تا روز گذشته بیش از 58 هزار تست کرونا در کشور اجرا شده است که نظام آزمایشگاهی کشور قابلیت انجام بیش از 6هزار تست روزانه و ارتقای آن به 10هزار تست را دارد.
جهانپور همچنین درباره تخت های بیمارستانی ارایه دهنده خدمت به بیماران کرونا؛ گفت: در گام اول 27 هزار تخت بیمارستانی در 165 بیمارستان لحاظ شد و اکنون این رقم به 40هزار تخت رسیده است که البته بخشی از آن هنوز استفاده نشده است. 2500 تا 2700 تخت آی سی یو نیز برای مبتلایان کووید19 در حال ارایه خدمت است.
هنوز مصوبه ای برای تداوم تعطیلی ادارات ابلاغ نشده است
وی همچنین درباره تعطیلی ادارات به دنبال انتها یافتن تعطیلات نوروز، گفت: تا این لحظه مصوبه ستاد مبنی بر تداوم تعطیلی ادارات به ما ابلاغ نشده است. اگر مصوبه ای در این زمینه بیاید، اعلام خواهد شد. البته مصوبات باید به تایید رییس جمهور برسند.
منبع: خبرگزاری ایسنا