آسان ترین روش تهیه ژله ویترینی؛ عکس مرحله به مرحله
به گزارش وبلاگ آقای عابدی، یکی از انواع ساده و بسیار خوشمزه دسر که معمولا همه ما عاشقش هستیم، ژله ست. که برای مهمانی ها و جشن های تولد گزینه بسیار خوبیه. تهیه ژله خیلی راحته و تنوع مدل زیادی براش هست که دستمون رو باز تر میکنه و میشه به صورت کیک پودینگ ژله ای یا ژله معمولی درستش کرد. اینجا میخوام دستور یکی از مدل های زیبای ژله که بهش میگن ژله ویترینی رو براتون بگم.
ژله آلوورا | یک بسته |
ژله موز | 2 بسته |
بستنی لیوانی وانیلی | 2 عدد |
انار، پرتقال و کیوی (هر میوه دلخواه) | برای ویترین ژله |
برای ویترین ژله میتونید از انواع میوه ها یا فقط از یک نوع بهره ببرید. میتونید به جای میوه از ژله هم بهره ببرید؛ ژله رولی یا ژله های قالبی کوچیک، حتی از گل های خوراکی زیبا هم برای ویترین ژله استفاده میشه.
1- به یک بسته ژله آلوورا یک و نیم لیوان آب جوش اضافه میکنیم و کاملا مخلوط میکنیم.
2- بعد ظرف رو روی حرارت بخار آب (بن ماری) قرار میدیم و هم میزنیم تا دونه های ژلاتین کاملا حل بشه و ژله کاملا شفاف بشه و هیچ ذره ای داخلش دیده نشه. ژله رو کنار میذاریم تا خنک بشه.
3- دو بسته ژله موز رو با دو و نیم لیوان آب جوش مخلوط می کنیم و به صورت بن ماری حل می کنیم تا کاملاً شفاف بشه و کنار می زاریم تا کاملاً خنک بشه.
4- کمی از ژله آلوورای خنک شده با ملاقه داخل قالب مون می ریزیم تا کف قالب رو پر کنه و داخل یخچال قرار می دیم تا ببنده وقتی بست از یخچال در میاریم و میوه ها رو به شکل داخواه روی ژله می چینیم.
5- برای اینکه بتونید از کیوی داخل ژله بهره ببرید، بعد از برش دادن به شکل دلخواه با مقداری آب و یک قاشق شکر روی حرارت کمی آبپزش کنید .چون کیوی آنزیمی داره که مانع بستن ژله میشه یا اینکه از کیوی های خیلی رسیده و نرم بهره ببرید. من لایه رویی پرتقال رو هم جدا کردم تا داخل ژله چشم نوازتر باشه.
6- حالا خیلی کم از ژله، روی میوه ها می ریزیم. در حدی که میوه ها خیس بشن و دوباره داخل یخچال قرار می دیم. این کار رو برای این انجام می دیم که میوه ها به ژله بچسبن و وقتی بقیه ژله رو ریختیم شناور نشن. حالا ژله رو از یخچال در میاریم و آغاز به ریختن بقیه ژله الوورا میکنیم تا ژله تموم بشه و داخل یخچال می زاریم تا ببنده.
7-بستنی رو از فریزر خارج می کنیم تا کمی نرم بشه. داخل ظرفی بستنی ها رو با هم مخلوط می کنیم تا یکدست بشه. ژله موزمون هم در این زمان کاملاً خنک شده حالا بستنی رو به ژله موز اضافه می کنیم و کاملاً مخلوط می کنیم تا یکدست بشه و در نهایت کف روی ژله بستنی رو هم جمع می کنیم.
8- وقتی ژله آلوورا بست، ژله بستنی رو روی اون به آرومی با ملاقه میریزیم و داخل یخچال میذاریم تا کاملاً ببنده.
نکات مهم برای تهیه ژله ویترینی:
- بین مرحله ها نباید خیلی فاصله بدین و همین که ژله آلوورا بست، باید از یخچال خارج کنین و بقیه کار رو انجام بدین.
- اگه اجازه بدین کاملا ببنده و زیاد بمونه داخل یخچال، وقتی ژله بعدی رو میریزین بهش نمیچسبه و موقع برگردوندن جدا میشه.
- برای در آوردن ژله از قالب، داخل ظرفی آب جوش بریزین و قالب رو خیلی کم در حد چند ثانیه داخلش قرار بدین و فوری خارج و داخل ظرف مورد نظرتون برگردونین.
- میتونین طعم ژله ها رو بسته به سلیقتون تغییر بدین؛ همونجور که می بینین رنگ ژله موز باعث میشه ویترین ژله من زرد به نظر بیاد از هر رنگ دیگه ای که استفاده کنین روی رنگ ویترین تاثیر میذاره. اگه برای ژله بستنی هم از ژله آلورا استفاده کنین که سفید باشه ویترین شما کاملاً سفید دیده می شه یا می تونین برعکسش رو انجام بدین و برای ویترین از ژله طعم دار رنگی و برای ژله بستنی از آلوورا استفاده کنین.
امیدوارم این آموزش براتون مفید بوده باشه و حتما این ژله زیبا رو تهیه کنین. برای تنوع بخشیدن به ژله هاتونم میتونید به طرز تهیه ژله سوپرایز قلبی مراجعه کنید.
منبع: اُکالا