طرز تهیه آب نبات پوست پرتقال و انواع مرکبات
به گزارش وبلاگ آقای عابدی، فصل پاییز و زمستان، دوران اوج مرکبات است و ما در این فصل انواع خوراکی ها را با این محصولات درست می کنیم.
به گزارش، فصل پاییز و زمستان، دوران اوج مرکبات است و ما در این فصل انواع خوراکی ها را با این محصولات درست می کنیم. آب نبات پوست پرتقال شاید عجیب ترین آن ها باشد، اما یقینا تجربه ای جالب است. شما علاوه بر پوست پرتقال با انواع مرکبات می توانید آب نبات شکری خوشمزه درست کنید. وقتی که این پوست های چند رنگ متفاوت در کنار هم قرار می گیرند، ظاهر زیبایی را ایجاد می نمایند.
مرکبات شاید پر استفاده ترین و مورد اقبال ترین میوه ها باشند. تابستان گذشته بر خلاف سال های قبل خبری از مرکبات نبود اگر چه عحیب بود، اما میوه های تابستانی آنقدر متنوع بودند که غیبت شان به چشم نیامد. اما آن ها ما را خیلی منتظر نگذاشتند و دقیقا در آخرین روز های تابستان دوباره به خانه های ما بازگشتند. تنوع، رنگ، مزه و طعم و خاصیت باعث شده که ما بیشتر از هر میوه ای در زمستان نسبت به آن ها تمایل داشته باشیم.
این میوه های پرخاصیت و سرشار از ویتامین C، بسیار هم پرکاربرد هستند. شما می توانید با گوشت آنها، شربت، مربا و مارمالاد و انواع کیک و دسر های خوشمزه را درست کنید و همچنین با پوست آن ها را نیز تبدیل به ترشی و مربا کنید در عین حال که می توانید آن ها را شیرین نموده و در خورش و یا برنج ریخت. شیرین کردن خلال ها به شیوه ای دیگر به ما آب نبات شکری خوشمزه می دهد و این همان چیزی است که ما قصد درست کردن آن را داریم.
خوشبختانه در کشوری زندگی می کنیم که انواع مرکبات وجود دارد و پرتقال که سرآمد همه آن هاست واجد چندین نوع واریته مختلف است. از انواع پرتقال دزفولی که من عاشق آن ها هستم و انواع پرتقال های شیرین و متنوع شمال که بسیار دوست داشتنی هستند؛ و البته نارنج، گریپ فروت و انواع لیمو هم که با آن ها همراهی می نمایند.
با اینکه ممکن است بتوانید آن ها را در فروشگاه های خشکبار پیدا کنید، اما درست کردن آن ها در خانه یقینا لذت بخش خواهد بود مضاف بر اینکه به دلایلی چند بهتر است آن ها را خودمان درست کنیم.
1. آب نبات تجاری مسلما ارگانیک نیست
2. آن ها با مواد شیمیایی درست می شوند
3. تازه نیستند
4. بیشتر آن ها مزه بدی می دهند (تلخ و بدمزه هستند)
حتی اگر بهترین برند را هم انتخاب کنید باز هم نوع خانگی بهتر است.
خوبی درست کردن آن ها این است که درست کردن آن ها بسیار آسان است؛ و می توانید به مدت طولانی آن ها را نگهداری کنید بخصوص اگر آن ها را فریز کنید. طعم آن ها 100% بهتر از نمونه های تجاری است و احساس رضایت از داشتن یک محصول خوب را خواهید داشت.
اما در نهایت یک سوال هم خواهید پرسید که چه استفاده های می توان از آب نبات پوست پرتقال یا مرکباتی داشت؟ من در زیر به شما می گویم:
برای تزئین پای، کیک و کاپ کیک
خرد نموده و به انواع کلوچه، کیک، مافین، کاپ کیک و کیک صبحانه اضافه کنید
روی بستنی یا ماست بریزید
به عنوان تزئین روی نوشیدنی های با طعم مرکبات مثل شربت آبلیمو و شربت پرتقال یا اسمویت
خیلی ریز خرد گردد و به اشتروسل روی مافین و کیک اضافه کنید
داخل شکلات آب بزنید و یک میان وعده شیرین داشته باشید
و هر چیزی که به ذهن تان می رسد مثل انواع غذا
برای درست کردن این خوراکی سعی کنید حتی الامکان بهترین مرکبات را انتخاب کنید و آن ها را موقع شستن خوب بشویید و موقع شستن هم خوب بسابید. ما نمی توانیم شما را مجبور کنیم که حتما موقع خریدن هر میوه ای دنیال نوع ارگانیک باشید، اما اینجا، چون می خواهیم از پوست میوه استفاده می کنیم، روی این مساله تاکید داریم، چون بسیاری از میوه های موجود در بازار رنگ شده هستند و همچنین روی پوست آن ها واکس زده شده است.
پرتقال: 4 عدد (می توانید از تعداد برابر پرتقال و گریب فروت بهره ببرید)
لیموی زرد: 4 عدد
شکر: 2 پیمانه
آب: 1 پیمانه (برای شربت)
شکر ریز برای پوشش روی آن ها
1. دو انتهای مرکبات را جدا کنید. پوست آن ها را به صورت 4 برش عمودی یا بیشتر، برش بزنید که این بسته به اندازه میوه است. پوست سفید آن ها را جدا کنید. این پوست موجب تلخی آن ها می گردد. البته موقع بلانچ کردن تلخی آن ها کم می گردد. توجه کنید اگر پوست سفید را جدا کنید، موقع تبدیل شدن به پوست های نازک سفت تر شده و چرمی تر می شوند. پوست ها را به نوار های نیم سانتی برش بزنید. مقداری پوست مرکبات را برای خوردن، کلوجه، آب دریافت و ... نگه دارید).
2. این پوست ها را داخل قابلمه آب به مدت 15 دقیقه بجوشانید. آن ها را در آبکش ریخته و آب را کاملا تخلیه نموده و دور بریزید. آن ها را بشویید. این فرایند را یک یا دو بر دیگر تکرار کنید تا طعم تلخ کاهش یابد.
3. آب تازه و شکر را داخل قابلمه بریزید و آن ها را به جوش برسانید. چند دقیقه بگذارید بجوشد تا شکر حل گردد. بعد از حل شدن شکر، پوست مرکبات را اضافه کنید، حرارت را کاهش دهید تا به مدت 15 تا 20 دقیقه به آرامی قل بخورند. گاهی آن ها را بهم بزنید. تا زمانی که پوست مرکبات نرم شوند و شربت هم کمی حالت شربت سبک داشته باشد.
4. از یک کفگیر سوراخ بهره ببرید تا چندین پوست پرتقال را در یک زمان برداشته و شربت اضافی از سوراخ کفگیر به مدت چند ثانیه از آن خارج گردد. پوست های مرکباتی داغ و مرطوب را داخل کاسه شکر بگذارید و آن ها را داخل شکر بغلتانید تا شکری شوند.
5. پوست مرکبات شکری را روی توری شیرینی پزی یا توری کباب پزی بگذارید تا خنک شده و به طور کامل خشک شوند. 1 تا 2 روز بگذارید روی توری بمانند.
6. آن ها را داخل ظرفی دربسته در جایی خنک و خشک بگذارید. به این ترتیب می توانید آب نبات پوست پرتقال را به مدت یک ماه نگهداری کرد. اگر آن ها را در فریزر بگذارید می توانید به مدت چند ماه نگهداری کنید.
اگر متوجه شدید که آب نبات پوست پرتقال پس از مدتی سفت شده، نگران نباشید؛ آن ها وقتی بمانند نرم می گردد و بخصوص وقتی که در دستورالعمل های شیرینی و آشپزی استفاده شوند.
برای اینکه آب نبات پوست پرتقال شما نرمتر گردد، زمان خشک شدن را محدود نموده و مرحله ریختن شکر روی آن ها را حذف کنید سپس آن ها را داخل کیسه زیپ لاک بریزید و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
خلال شیرین شده تقریبا با چنین روشی درست می گردد، اما خلال های مخصوص شیرین پلو معمولا نازک تر و کم عرض تر هستند و همچنین روی آن ها شکر پاشیده نمی گردد همچنین خشک نمی شوند. شما می توانید از همین روش با توصیفی که گفته شد، برای درست کردن خلال بهره ببرید.
منبع: برترین ها
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان