15 غذای خوشمزه ترکیه
- به گزارش وبلاگ آقای عابدی،
پیده (pide)
پیده نوعی پیتزای ترکی است. پیتزایی قایقی شکل که طعم بی نظیرش از خاطرتان نمی رود. خمیر پیده را به شکل قایق در می آورند و روی آن را با سبزیجات، پنیر و گوشت پر می نمایند. چیدمان این پیتزا هنگام سرو نیز دلچسب است. پیده روی ظرف چوبی با دورچین جذاب شما را وادار به عکاسی می نماید.
دونر کباب
بی دلیل نیست که با شنیدن غذاهای ترکی ذهن تان به سمت کباب ترکی برود. در مطلب معرفی 10 کباب ترکی معروف و خوشمزه از اهمیت کباب در کشور ترکیه گفتیم. دونر کباب نیز یکی از کباب های مشهور ترکی است. حتما سیخ های چرخان کباب ترکی را در کشور خودمان دیده اید. برای تهیه دونر کباب حجم زیادی از گوشت را دور سیخ چرخان می پیچند و می گذارند با حرارت پخته شود. کباب ترکی را به صورت پرسی یا ساندویچی می توانید سفارش دهید. پیاز و فلفل کباب ترکی را بسیار خوشمزه می نماید.
کوفته
درست است که کوفته یکی از غذاهای معروف تبریز است اما در ترکیه نیز کوفته های خوشمزه ای طبخ می شود. اگر در ترکیه کوفته ها را به شکل رولی یا بیضی دیدید، تعجب نکنید. در ترکیه، گوشت را با نان خورد آسیاب شده و ادویه جات ورز داده و بعد از طبخ با برنج سرو می نمایند.
مانتی (manti)
مانتی یک غذای مدیترانه ای است که در ترکیه نیز بسیار خوشمزه طبخ می شود. بالشتک های خمیری مانتی بسیار هوس انگیز است. داخل بالشتک های خمیری وانتی را با مواد مختلفی پر می نمایند. انواع گوشت یا سبزیجا تی مثل بادمجان مانتی ها را بسیار خوشمزه می نماید. مانتی در لیست خوشمزه ترین غذاهای ترکیه قرار گرفته است.
لامعجون (lahcun)
لامعجون شبیه پیتزا است؛ خمیر را به شکل گرد در می آورند و روی آن را با مواد دلخواهشان پر می نمایند. بسته به ذائقه تان می توانید لامعجون موردنظرتان را انتخاب کنید. مواد لامعجون می تواند سبزیجات، گوشت و حتی مغزها باشد. شما کدام لامعجون را می پسندید؟
بورک
بورک نیز در سراسر دنیا در انواع مختلف پخته می شود. اما اصالت این غذا به دوران عثمانی در ترکیه می رسد. ترک ها بورک را در انواع و شکل های مختلف به عنوان صبحانه یا میان وعده سرو می نمایند. استفاده از خمیر یوفکا راز خوشمزگی بورک است. داخل بورک را می توان مواد مختلفی مثل گوشت یا سبزیجات قرار داد.
نخود پلو
نخود پلو غذای ساده، خوشمزه و در عین حال مقوی ترکی است. این غذا را هم در رستوران ها و هم در دکه های غذا فروشی ترکیه می توانید پیدا کنید. برنج، نخود، ادویه جات و در بعضی از موارد، تکه های مرغ مواد اصلی این غذا هستند.
دلمه
در ترکیه نیز، مانند ایران دلمه های خوشمزه ای سرو می شود. اکثر دلمه های ترکیه شامل دلمه برگ مو و دلمه می شود که مواد داخل آن نیز شبیه دلمه هایی است که در ایران خورده اید: برنج، گوشت، حبوبات، سبزیجات و گاهی میوه خشک.
بالیک اکمک (balik-ekmek)
غذاهای دریایی نیز در لیست غذاهای ترکیه صندلی ویژه ای دارند. این کشور به آب های آزاد منتهی می شود و هرآنچه مربوط به دریا می شود را در خود دارد. بالیک اکمک نوعی ساندویج فیله ماهی است در شهرهای ساحلی به وفور دیده می شود. بالیک اکمک با پیاز، کاهو، سبزیجات و انواع سس ها بسیار خوشمزه می شود.
میدیه دولما (Midye Dolma)
دلمه صدف؛ غذای خوشمزه ای باید باشد. آشپزان ترکی در مناطق ساحلی ترکیه، دو طرف صدف را از موادی مثل برنج، ترشی جات، و مواد تند پر می نمایند و به دست مشتریان می رسانند. نحوه خوردن این غذا نیز متفاوت است؛ بالای صدف را باید بردارید، روی مواد دلمه لیمو بچکانید و از کفه دیگر صدف، به عنوان قاشق بهره ببرید.
چی کوفته
در زمان های گذشته، زمانی که به آتش دسترسی وجود نداشت، غذاها را به شکل خام صرف می کردند. ریشه چی کوفته نیز به همان زمان ها بر می شود. چی کوفته از گوشت خام طعم گرفته شده تهیه می شود. بلغور، پیازچه، ادویه، را به گوشت خام اضافه می نمایند و آن را با کاهو و لیموی تازه سرو می نمایند. چشیدن غذای خوشمزه ترکی را از دست ندهید.
دوروم (Durum)
دوروم نیز از آن دست غذاهای ترکیه است که عاشقش می شوید. طعم خوشمزه کباب و نان خوشمزه ترکی در این غذا بی نظیر است. آشپزان ترکی دونر کباب میا بین نان نازکی می پیچند و سبزیجات را کنار آن قرار می دهند.
تانتونی (tdntuni)
ترکیه شهر غذاهای ساندویچی و رولی است. دلیل آن شاید علاقه ترک ها به انواع نان های خوشمزه است. در مطلب همه چیز در خصوص نان های خوشمزه ترکی اشاره کردیم که ترک ها چقدر به نان اهمیت می دهند. البته تانتونی را بیشتر در مرسین می توانید پیدا کنید. برای طبخ این غذا، گوشت های تکه شده را ابتدا آب پز نموده، در روغن دانه پنبه و نمک سرخ می نمایند و سپس آن را با انواع سبزیجات یا ترشیجات لای نان می پیچند.
ایمام بایلدی (imam bayildi)
اگر از هواداران غداهای بادمجانی هستید، در میان غذاهای ترکی می توانید یکی از خوشمزه ترین های آن را پیدا کنید. نوعی بادمجان شکم پر در لیست غذاهای ترکی ایمام بایلدی نام دارد. این غذا برای گیاه خواران نیز مناسب است. روی بادمجان را از پیاز، سیر، گوجه، جعفری و فلفل پر می نمایند. باید حدس بزنید که چه طعمی خوشمزه ای دارد. طبخ بادمجان در روغن زیتون نیز طعمش بهتر می نماید. البته ممکن است در بعضی از انواع ایمام بایلدی از گوشت هم استفاده شود. می گویند طبخ این غذا به دوران عثمانی برمی شود.
پلوی اصیل ترکی (Turkish lamb pilau)
این غذا به اصطلاح یک قاطی پلوی خوشمزه ترکی است. مواد اصلی پلوی اصیل ترکی شامل برنج، نعنا، زردآلو و انواع گوشت می شود. در اصل، این غذا از گوشت بره طبخ می شود. جعفری تازه نیز طعم خوبی به این غذا می دهد.
اگر به غذاهای آبکی و سوپ ها علاقه دارید، در مطلب 10 سوپ یا چوربای لذیذ ترکیه با سوپ های ترکی آشنا شوید.
منبع: دالاهو