طرز تهیه کمپوت آلبالو ویژه تابستان
به گزارش وبلاگ آقای عابدی، کمپوت آلبالو کمپوت ویژه برای فصل گرم است که طعم ترش آلبالو به همراه شیرینی کمپوت طعم جذابی برای همه سلیقه ها در فصل تابستان به همراه می آورد
سرویس آشپزی - آلبالو (فارسی شرقی:آلوبالو) نام درخت و میوه ای است بومی جنوب غرب آسیا و اروپا با (نام علمی: Prunus cerasus). میوه آن ترش مزه و سرخ رنگ است. بلندی درخت آن 3 تا 10 متر است.
صد گرم آلبالو 16 گرم مواد قندی، 0/85 گرم پروتئین و 8/6 کالری دارد. بعلاوه صد گرم آن حدود 50 میلی گرم کلسیم، 20 میلی گرم فسفر، 1 میلی گرم آهن، 400 واحد بین المللی ویتامین آ، 0/14 میلی گرم تیامین، 0/12 میلی گرم ریبوفلاوین، 5 میلی گرم ویتامین C و نیز مقداری سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی و املاح دیگر دارد.
برای آلبالو خواص زیادی ذکر کرده اند که از جمله می توان به ارزش آن در درمان التهاب کلیه، سلامتی قلب، ناراحتیهای کبد، معده و روده و نیز بیماری های تبدار اشاره نمود. دم کرده آلبالو خاصیت ادرار آور داشته و از قدیم به ارزش آن توجه داشته اند. از آلبالو برای تهیه آلبالو پلو، اشکنه آلبالو، و و یکی از پر طرفدارترین لیکورهای جهان ویشنوکا و موارد دیگر استفاده می شود.
از مواد استفاده آلبالو می توان به کمپوت آلبالو اشاره نمود. کمپوت (به انگلیسی: Compote) نوعی دسر است که در قرن هفدهم بوجود آمده و منشأ آن کشور فرانسه است. کمپوت از میوهٔ کامل یا خردشده و شربت تهیه می شود. میوه درسته در آب به همراه شکر و ادویه پخته می شود (مانند کمپوت هلو و کمپوت زردآلو). مزه ترش آلبالو در کنار شیرینی شکر در کمپوت آلبالو طعم بسیار مهیج به ارمغان می آورد.
کمپوت آلبالو ویژه
مواد لازم جهت تهیه کمپوت آلبالو
آلبالو تازه | 4 پیمانه |
شکر | 1/4 پیمانه |
رزماری تازه | 1 قاشق چای خوری |
سرکه بالزامیک | 2 قاشق چای خوری |
نمک و فلفل | به میزان کافی |
دستور پخت کمپوت آلبالو
1. ابتدا آلبالو ها را به خوبی بشویید.
2. سپس چوب و هسته آن ها را جدا کنید.
جدا کردن هسته و چوب آلبالو و آماده سازی آن
3. پس از جدا کردن چوب آن ها برای تمیز شدن نهایی دوباره آن را بشویید.
آلبالو شسته شده آماده کمپوت شدن
4. سپس مواد اولیه آلبالو، شکر، رزماری، 1 قاشق غذاخوری آب را در ظرف مخصوص بریزید و بر روی شعله با حرارت متوسط بگذارید و هم به آرامی هم بزنید.
مخلوط کردن مواد اولیه برای تهیه کمپوت آلبالو
5. اجازه دهید به مدت 12 تا 15 دقیقه بر روی شعله ملایم قرار دهید و به آرامی هم بزنید.
6. ظرف را از روی شعله بردارید و سرکه بالزامیک را به آن اضافه کنید.
7. نمک و فلفل به میران کم اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.
8. در دمای محیط اجازه دهید سرد شود.
کمپوت آلبالو
آماده سرو است نوش جانتان.
خواص آلبالو خوراکی
- آلبالو برای اشخاصی که طبع گرم دارند و یا دچار حرارت و گرمی شده اند مفید است. ولی برای اشخاصی که سرد مزاج هستند مفید نمی باشد، مگر اینکه آن را با خوراکیهای گرم و خشک مثل ادویه جات و زعفران مصرف شود. آلبالو برای برطرف حرارت و تشنگی و دفع غلظت خون و دفع صفرا مفید است. خون را صاف می کند.
- هرگاه آب آن را یا مربای آن را با یک دهم رازیانه مخلوط کنند، جهت دفع سنگ مثانه و حرارت مثانه و سوزش مجاری ادرار بوسیله بول بسیار نافع است.
- هرگاه مغر و دانه آن را خوب کوبیده و با پنجه مالش داده، و فتیله نرم از آن بسازند و در مجرای بول و ادرار بگذارند در صورت وجود جراحت و ناراحتی، آن را برطرف می سازد و ادرار بدون ناراحتی دفع خواهد شد، و شاش بند را برطرف می کند.
- سردی آن بیشتر از گیلاس است و برعکس گیلاس خشک است. برای افراد گرم مزاج مناسب است و حرارت صفرا را فرو می نشاند. برای افرادی که در گرما حالت تهوع پیدا می کنند مناسب است و معده آنها را تقویت می کند. افرادی که سوزش ادرار بدون عفونت دارند،با مصرف آلبالو بهبود پیدا می کنند.
امیدواریم لذت برده باشید.
منبع: setare.com