روش هایی برای تشخیص چای مرغوب و اصل

به گزارش وبلاگ آقای عابدی، برای لذت بردن از یک فنجان چای، خوب دَم کردم برگ های چای تنها یک بخش از ماجراست. انتخاب یک چای باکیفیت و مرغوب اصلی ترین نکته ای است که باید برای تهیه یک چای خوش عطر و طعم در نظر بگیرید. بعضی از چای های بازار از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند، اما به عنوان چای مرغوب و درجه یک به مشتریان عرضه می شوند. بنابراین، اگر کیفیت محصول خریداری شده برای شما مهم است، روش هایی برای تشخیص چای مرغوب و اصل وجود دارد که به یاری آن ها می توانید از کیفیت مطلوب چای خریداری شده مطمئن شوید.

روش هایی برای تشخیص چای مرغوب و اصل

امروزه با جهانی شدن برند ها و امکان خرید آنلاین، دسترسی به طیف گسترده ای از انواع چای ها بسیار ساده شده است. اگرچه اکنون می توان چای با کیفیت را با سهولت خریداری کرد، اما شناسایی چای های با کیفیت بالا، چه از فروشگاه خریداری شوند و چه به صورت آنلاین به دست شما برسند، کار آسانی نخواهد بود. برای اینکه از این به بعد بتوانید با دقت بیشتری چای خود را انتخاب و بخرید، در ادامه به روش هایی برای تشخیص چای مرغوب و اصل اشاره می کنیم.

شکل ظاهری

نکته اول برای تشخیص کیفیت یک چای تا حد زیادی به وسیله آنالیز ظاهر آن معین می گردد. بنابراین، باید با نگاه کردن به چای از تازگی و سالم بودن برگ های آن مطمئن شوید. چایی که کهنه و آسیب دیده نباشد از نظر ظاهری فرق دارد و رایحه خاصی دارد. برای شناسایی یک چای با کیفیت باید به این موارد دقت کنید:

  • برگ ها باید کاملاً سالم و بدون شکستگی باشند
  • لبه برگ ها باید کمی حالت دندانه ای داشته باشند
  • برگ های چای باید کمی ضخیم باشند. این نشان می دهد که آن ها بیش از حد خشک نشده اند
  • زمانی که برگ های چای را با نوک انگشتانتان لمس می کنید، نباید پودر شوند
  • برگ های چای نباید خیلی تیره باشند و به سیاهی بزنند. هر چه رنگ برگ ها روشن تر باشند، چای تازه تر است

رایحه

هنگام خرید چای، می توان ماندگاری و شدت عطر چای را سنجید. برای اینکار باید مقداری چای را نزدیک بینی برده و به آرامی آن را بو کنید. اگر قبلا بوی چای با کیفیت را استشمام نموده باشید، متوجه رایحه قوی، تازه و ماندگار آن خواهید شد. اگر چای بوی ماندگی و کهنگی بدهد، کیفیت مطلوبی ندارد.

علاوه بر بو کردن برگ چای، بهتر است با اجازه فروشنده کمی از چای را داخل مقداری آب بخیسانید. با یاری این روش، تشخیص عطر بی نظیر انواع مختلف چای ساده تر خواهد شد.

رنگ

انواع چای رنگ های مختلفی دارند، اما به هر حال، چای با کیفیت دارای ویژگی هایی نظیر رنگ روشن، نرمی و تازگی است، به طوری که می توانیم کیفیت چای را از روی رنگ معین کنیم. رنگ برگ های چای به جنبه های مختلفی از جمله نوع درختان چای، محل رشد درختان، فناوری به کار رفته برای پرورش آن ها و سایر عوامل بستگی دارد. چای مرغوب پس از دَم کردن رنگی روشن و شفاف پیدا می نماید. چای بی کیفیت غالبا رسوب نموده و رنگ کدری دارد.

طعم

انواع مختلف چای، طعم های متفاوتی دارند. با این حال، طعم چای مرغوب در انواع چای به طور کلی یکسان است. به عنوان مثال، چای سبز طعم تازه و ملایمی دارد، ابتدا کمی تلخ است و کم کم طعم آن به شیرینی می زند. چای سیاه طعم شیرین تر و قوی تری دارد و هنگام نوشیدن چای گیاهی طعم تازگی، خنکی و رایحه گل را می توان احساس کرد. چای هایی که حاوی اسانس و طعم دهنده هستند و مزه تلخی دارند، از کیفیت پایینی برخوردارند و بوی ماندگی می دهند.

استفاده از رنگ و مواد شیمیایی در چای

بعضی از فروشندگان از مواد شیمیایی، اسانس و رنگ برای افزایش طعم و رنگ محصولاتشان استفاده می نمایند. مصرف این گونه چای ها می تواند در دراز مدت تاثیرات نامطلوبی بر سلامت مصرف نماینده داشته باشد. برای تشخیص این موضوع باید به رنگ چای دم نموده توجه کنید. چنانچه چای شما رنگ سیاه و غلیظی پیدا کند و اثر آن به سختی از لیوان پاک گردد، چای بی کیفیت، دستکاری شده و نامرغوب است. چای طبیعی و با کیفیت کم رنگ است و به راحتی از لیوان و قوری شسته می گردد.

نتیجه گیری

بعضی از فروشندگان، چای های نامرغوب را با قیمت های بالا عرضه می نمایند. بنابراین، زمانی که بدانید چای مرغوب چه ویژگی هایی دارد، دیگر فریب چای های بی کیفیت با قیمت بالا را نخواهید خورد. در حال حاضر، بخش عمده ای از چایی که در بازار ارائه فروخته می گردد از چنان کیفیت پایین برخوردار است که حتی نمی توان نام چای بر روی آن ها گذاشت. این شرایط در نتیجه عدم اطلاع خریداران در خصوص ویژگی ها و خصوصیات یک چای با کیفیت بوجود می آید.

منبع: اسنپ مارکت

به "روش هایی برای تشخیص چای مرغوب و اصل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش هایی برای تشخیص چای مرغوب و اصل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید