فواید رزماری در ایام امتحانات ، 4 روش استفاده از آن برای تقویت حافظه
به گزارش وبلاگ آقای عابدی، آیا تا به حال چیزی درباره خواص رزماری در ایام امتحانات شنیده اید؟ رزماری به عنوان یکی از گیاهان خوشبو و پرخاصیت از خانواده نعناع، مدت هاست که در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. روغن این گیاه، به طور گسترده ای از درمان بیماری های عضلانی گرفته تا استفاده می گردد. شاید جالب باشد ولی بر اساس پژوهش ها و مطالعات اجرا شده، رزماری می تواند به تقویت حافظه بزرگسالان نیز یاری کند. در این مقاله از سرویس در به تاثیر رزماری در ایام امتحانات و فواید آن می پردازیم. برای این که بدانید رزماری برای تقویت حافظه چه کاری انجام می دهد، تا انتهای متن با ما باشید.
تاثیر رزماری بر حافظه
بر اساس یک آزمایش که در دانشگاه نورثامبریا انجام شد، یک گروه 40 نفره از بچه ها 10 و 11 ساله برای یک آزمایش جالب انتخاب شدند. در این تست قرار بود که بچه ها یک مسابقه ذهنی انجام دهند. این بچه ها در 2 اتاق مورد آزمایش قرار گرفتند.
در یک اتاق به مدت 10 دقیقه عطر رزماری پخش شده بود. اما در اتاق دیگر خبری از رایحه رزماری نبود. این بچه ها به صورت انفرادی با یک محقق، بازی های ذهنی انجام دادند.
نتایج به دست آمده جالب بود. تعیین شد گروهی که در اتاق با رایحه رزماری بودند، نسبت به بچه های که در اتاق بدون عطر رزماری بودند، نتبجه بهتری کسب کردند. این آزمایش و پژوهش های دیگر، بر این فرضیه که رزماری می تواند به بهبود عملکرد در زمان انجام تست، کمک کند، مهر تایید زدند.
چطور رزماری به حافظه کمک می نماید؟
دکتر مارک ماس، سرپرست تحقیق اجرا شده، گفته است: بنابر آزمایش هایی که انجام داده ایم، اسانس رزماری می تواند قدرتِ شناختی در بزرگسالان سالم را تقویت کند. اما این که چرا و چگونه رزماری در ایام امتحانات می تواند بر فعالیت الکتریکی در مغز تاثیر بگذارد یا ترکیب فعال دارویی موجود در آن، چگونه جذب می گردد، سوالاتی وجود دارد که هنوز مورد بحث است.
بر اساس یافته های این پژوهشگر، حافظه کاری ضعیف، با عملکرد تحصیلی ضعیف، رابطه مستقیمی دارد. رزماری می تواند به عنوان یک راه چاره مقرون به صرفه به بهبود عملکرد تحصیلی در بچه ها و بزرگسالان کمک کند.
کاهش استرس و اضطراب با رزماری
به عنوان یک دانش آموز یا دانشجو اگر می خواهید می توانید با رزماری، اضطراب و خود را تا حد زیادی از بین ببرید. تحقیقات نشان می دهد که استنشاق عطر و اسانس رزماری می تواند سطح هورمون استرس کورتیزول را در خون کاهش دهد. سطوح بالای کورتیزول ناشی از استرس یا اضطراب، بدن شما را در حالت جنگ یا گریز قرار می دهد.
زمانی که استرس، مزمن باشد، کورتیزول می تواند باعث افزایش وزن، استرس اکسیداتیو، فشار خون بالا و بیماری قلبی گردد. عصاره رزماری بعلاوه با تعادل بخشی به باکتری های روده، موجب کاهش التهاب در هیپوکامپ (بخشی از مغز که با احساسات، یادگیری و خاطرات مرتبط است)، خلق و خو را بهبود بخشد.
از بین بردن خواب آلودگی با رزماری
هر چند خیلی ها گمان می نمایند که رزماری موجب خواب آلودگی می گردد ولی جالب است بدانید که روغن رزماری معمولا فشارهای روحی و خستگی را از بین می برد. نتایج آزمایش ها نشان داده اند افرادی که روغن رزماری استشمام نموده اند، نسبت به کسانی که آن را بو ننموده اند، 30 درصد بیشتر احساس شادابی و 25 درصد کمتر احساس خواب آلودگی را تجربه نموده اند.
رزماری برای چه کسانی مفید است؟
رزماری از گیاهان طبیعی است که همه می توانند از مزایای آن برای بهره ببرند. دانشمندان یونانی از اسانس رزماری برای بهبود حافظه خود، قبل از امتحانات استفاده می کردند.
بر اساس مطالعه اخیر منتشر شده در مجله بین المللی علوم اعصاب، عملکرد شناختی 144 شرکت نماینده، هنگام استفاده از روغن رزماری ارزیابی شد. این مطالعه نشان داد که رزماری به طور قابل توجهی کیفیت حافظه و به تبع آن، هوشکمک ذهنی را افزایش می دهد.
مطالعه دیگری که در Psychogeriatrics منتشر شد، اثرات رایحه درمانی روغن رزماری را بر روی 28 بیمار مسن مبتلا به آزمایش کرد و دریافت که خواص این گیاه می تواند از بیماری آلزایمر جلوگیری کند و سرعت پیشرفت آن را کاهش دهد.
روش های استفاده از رزماری در ایام امتحانات
مطالعات نشان داده است که اسیدهای کارنوزیک و رزمارینیک موجود در رزماری دارای خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی قوی هستند. به همین دلیل مصرف منظم رزماری به طور بالقوه می تواند به کاهش خطر عفونت کمک نموده و به کمک سیستم ایمنی بدن بیاید تا با هر گونه عفونتی که رخ می دهد، مبارزه کند. اما برای این که از مزایای رزماری در امتحانات هم بهره ببریم، به چه روش هایی از آن استفاده کنیم؟
*استفاده از رزماری به عنوان عطر
چند قطره روغن رزماری را به لوسیون اضافه کنید و آن را روی گردن خود بمالید. بعلاوه می توانید از یک اسپری پخش نماینده استفاده کنید تا از فواید عطر روغن رزماری بهره مند شوید. اسانس رزماری، فارغ ار جنیست، تاثیرات مثبتی بر حافظه کوتاه مدت نشان داده است. بعلاوه این گیاه می تواند به یادآوری تصاویر و اعداد کمک کند.
*اسپری رزماری را روی بالش خود بزنید
شما می توانید با استفاده از اسپری حاوی اسانس رزماری یا حتی با استنشاق عطر آن، فورا با استرس مبارزه کنید. برای تهیه یک اسپری آروماتراپی ضد استرس، کافی است در یک بطری اسپری کوچک 6 قاشق غذاخوری آب را با 10 قطره روغن رزماری ترکیب کنید. این محلول را در شب قبل از امتحان، روی بالش خود اسپری کنید و به خواب آرامی بروید. بعلاوه می توانید این اسپری را در هوا پخش کنید تا اضطراب از شما دور گردد.
*رزماری تازه یا اسانس آن را بو کنید
هر زمان که احتیاج به تقویت انرژی ذهنی داشتید، می توانید از روی بطری روغن رزماری، عطر آن را استنشاق کنید. به نظر می رسد که صِرف بوییدن رزماری برای حافظه مفید باشد. یک مطالعه روی 20 بزرگسال جوان سالم نشان داد که استنشاق عطر رزماری به مدت 4 تا 10 دقیقه قبل از آزمایش ذهنی، تمرکز، عملکرد و خلق و خوی را بهبود می بخشد.
علاوه بر این، یک آزمایش روی 20 فرد بزرگسال نشان داد که استنشاق روغن رزماری باعث تحریک فعالیت مغز و بهبود خلق و خو می گردد. در این تست، سطح فعالیت، فشار خون، ضربان قلب و تعداد تنفس شرکت نمایندگان پس از استنشاق روغن افزایش یافت.
*دمنوش رزماری بنوشید
اگر چه مطالعات روی چای یا دمنوش رزماری به طور خاص کم است، اما شواهد نشان می دهد که نوشیدن و استنشاق ترکیبات موجود در دم نموده رزماری به تقویت خلق و خو و بهبود حافظه کمک کند.
یک آزمایش نشان داد که مصرف 500 میلی گرم رزماری خوراکی، دو بار در روز، به مدت 1 ماه، به طور قابل توجهی سطح اضطراب را کاهش می دهد و حافظه و کیفیت خواب را در بین دانشجویان بهبود می بخشد. همین موضوع باعث می گردد رزماری در ایام امتحانات مثل یک ناجی عمل کند و هواداران زیادی داشته باشد.
برای درست کردن دم نموده رزماری، به میزان 1 قاشق از رزماری خشک یا تازه را در یک فلاسک یا بطری بریزید و آن را پر از آب جوش کنید. 30 دقیقه صبر کنید تا با دمای آب دم بکشد. سپس آن را با عسل میل کنید. این دمنوش را می توانید همراه با خود سر جلسه امتحان ببرید و به جای آب میل کنید.
بیشتر بخوانید: برترین تغذیه روزهای امتحان با این 13 خوراکی خوشمزه
سوالات متداول
فواید رزماری در ایام امتحانات چیست؟
شما می توانید از مزایای رزماری برای تقویت حافظه و کاهش استرس و اضطراب ناشی از امتحانات استفاده کنید.
به چه روش هایی از رزماری در ایام امتحانات استفاده کنیم؟
استفاده از رزماری به صورت دمنوش، بو کردن رزماری تازه یا عصاره آن، درست کردن اسپری رزماری و پاشیدن آن روی بدن، اسپری کردن رزماری یا آب روی بالشی که می خوابید و … از روش های بهره بردن از مزایای رزماری در ایام امتحانات است.
منابع: news24 / intrepidmentalhealth
منبع: افق کوروش