راهکارهایی برای استفاده از وسایل نقلیه هنگام سفر با کرونا
به گزارش وبلاگ آقای عابدی، ایسنا/ براساس آخرین خبرهای واصله، راهکارهایی برای استفاده از وسایل نقلیه هنگام سفر با کرونا مطرح شدند.
هنگام سفر با کرونا چگونه از وسایل نقلیه استفاده کنیم؟
شیوع ویروس کرونا سفرها را تقریبا در صددرصد کشورها تحت شعاع قرار داد. سازمان دنیای گردشگری گزارش نموده که 72 درصد مرزها همچنان به روی مسافران بسته است. با این حال شرکت های هواپیمایی، قطار و هتل ها که ضرر سنگینی را در این دوره متحمل شده اند، درصدد بازیابی خود برای جلب دوباره اعتماد از دست رفته گردشگران و مسافران دنیا هستند.
در ایران سازمان هواپیمایی و شرکت قطارهای مسافربری نیز اعلام نموده اند پروتکل هایی را برای کنترل این ویروس هنگام سفر و حفاظت مسافران در برابر آن به اجرا گذاشته اند. هرچند هنوز قطعیتی در اجرای رفتارهای ایمنی و محافظتی در این مکان های عمومی گزارش نشده و مسافران نسبت به رعایت نشدن فاصله مجاز که سازمان بهداشت دنیای معین نموده در محیط بسته و محدود هواپیما، قطار و اتوبوس شاکی هستند. از سوی دیگر مسافران باید تجهیزات بهداشتی مثل ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی نماینده را خود همراه داشته باشند و در هواپیما، قطار و اتوبوس ها و خودروهای بین شهری کمتر دیده شده که این وسایل را در اختیار مسافر قرار دهند، کنترل و نظارتی هم وجود ندارد.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با صدور دستورالعملی که متکی به توصیه های وزارت بهداشت است، سعی نموده راهکارهایی برای استفاده از وسایل نقلیه هنگام سفر با کرونا را معین کند که البته بیشتر از آنکه الزاماتی را برای بخش های خدمات دهنده معین کند، از مسافران می خواهد هوشمندانه و مسئولیت پذیر سفر نمایند و مراقب خودشان باشند.
پروتکل حمل و نقل زمینی این دستورالعمل، ضمن اینکه تاکید می نماید از سفرهای غیرضروری پرهیز گردد، ضوابط استفاده از خودروهای شخصی هنگام مسافرت را اینگونه تشریح نموده است:
-قبل از سفر از سلامت وسیله نقلیه مطمئن شوید و داخل خودرو و دستگیره های در را نظافت و گندزدایی کنید. قبل از سفر حتما برای تهیه اقلام بهداشتی حفاظت شخصی شامل دستکش یکبار مصرف، ماسک، محلول ضدعفونی دست، دستمال کاغذی اقدام گردد.
-هنگام سوختگیری در جایگاه های ارائه سوخت از ماسک و دستکش استفاده گردد.
-در سفرهای کوتاه از مواد غذایی سبک از پیش تهیه شده در منزل استفاده گردد.
-در سفرهای طولانی فقط در واحدهای بین راهی تحت نظارت وزارت گردشگری توقف گردد.
-پس از استفاده از سرویس های بهداشتی عمومی دست خود را طبق پروتکل های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت به خوبی شستشو داده و خشک کنید یا از محلول ضد عفونی دست بهره ببرید.
-پس از خرید هر نوع کالا یا ماده غذایی قبل از استفاده یا ورود به خودرو، بسته بندی آن گندزدایی گردد.
-برای پرداخت عوارض بزرگراهی ترجیحا از روش های الکترویکی بهره ببرید.
توصیه شده هنگام استفاده از خودروهای سواری بین شهری علاوه بر حفظ ظرفیت مسافرگیری (حداکثر سه مسافر) طبق راهنمای گام دوم وزارت بهداشت رعایت، مسافران و رانندگان در طول سفر از ماسک استفاده نمایند و مسافران تا حد ممکن اینترنتی بلیت بخرند و سایر موارد بهداشتی از جمله ضدعفونی مکرر دست ها و استفاده از ماسک در طول سفر رعایت گردد. راننده نیز موظف است پروتکل مربوط به خودروهای شخصی را دقیق رعایت کند.
پروتکل استفاده از اتوبوس های بین شهری توصیه و الزام می نماید:
-نظافت، شستشو و گندزدایی اتوبوس ها پس از هر سفر و توقف در توقفگاه پایانه ها از طریق مواد ضدعفونی مورد تایید وزارت بهداشت الزامی است.
-در صورت امکان با توجه به تعداد مسافر و ظرفیت خودرو، افراد با فاصله ایمن در اتوبوس جانمایی شوند.
-ارائه هر نوع نوشیدنی و خوراکی به مسافران فقط به صورت بسته بندی مجاز باشد.
-بسته بندی تمام اقلام، خوراکی ها و نوشیدنی ها باید گندزدایی گردد تا امکان انتقال آلودگی به مسافران حذف گردد.
-تهویه خودرو همیشه روشن باشد.
-در جعبه یاری های اولیه اتوبوس، علاوه بر اقلام همیشگی، تعدادی ماسک، دستکش و ماده ضد عفونی قرار داده گردد.
-راننده، یاری راننده و خدمه موظف به استفاده از ماسک هستند.
-یاری راننده یا خدمه در هنگام سرویس دهی و توزیع مواد غذایی یا نوشیدنی به مسافران و یا تحویل چمدان ها و دریافت بلیت از دستکش استفاده نمایند.
-هنگام سوختگیری از ماسک و دستکش استفاده گردد.
-هنگام توقف بین راهی از واحدهای بین راهی دارای مجوز استفاده گردد.
-در صورت مشاهده مسافر با علائم کرونا به وی ماسک و دستکش داده گردد.
-مسافران برای افزایش اطمینان و ایمنی در طول سفر از ماسک و دستکش استفاده نمایند.
-مسافران در صورت امکان اینترنتی بلیت تهیه نمایند.
-پس از استفاده از سرویس های بهداشتی عمومی دست خود را طبق پروتکل های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت به خوبی شستشو داده و خشک کنید یا از محلول ضدعفونی دست بهره ببرید.
پروتکل حضور در پایانه های مسافربری توصیه می نماید:
-مسافران تا حد ممکن از خریدهای اینترنتی استفاده نمایند یا در هنگام تهیه بلیت از گیشه ها با رعایت فاصله یک متری از نفر جلویی و متصدی گیشه، از ماسک و دستکش استفاده نمایند.
-مسافران در سالن های انتظار با فاصله ایمن از دیگران روی جایگاه ها بنشینند و در زمان نشستن از دست زدن به دستگیره ها یا لبه جایگاه های عمومی خودداری نموده و در صورت تماس دست، دست ها را شستشو دهند.
-در صورتیکه علائم سرماخوردگی دارید، از ماسک و دستکش بهره ببرید.
-پس از استفاده از سرویس های بهداشتی عمومی دست خود را طبق پروتکل های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت به خوبی شستشو داده و خشک کنید یا از محلول ضدعفونی دست بهره ببرید.
-پس از خرید هر نوع کالا یا ماده غذایی قبل از استفاده، بسته بندی آن گندزدایی گردد.
-تاحد ممکن از مواد بسته بندی برای میان وعده در سالن انتظار بهره ببرید.
-از دراز کشیدن روی نیمکت ها مطلقا خودداری گردد.
-برای اقامه نماز در نمازخانه های عمومی به همراه داشتن مهر و سجاده شخصی الزامی بوده و پس از اقامه نماز دست ها را شسته یا ضدعفونی کنید همچنین تاحد ممکن رعایت فاصله یک متری بین نمازگزاران در نمازهای انفردای توصیه می گردد.
-از دراز کشیدن در نمازخانه خودداری گردد.
-مدیران پایانه ها نسبت به نظارت بهداشتی در محل های استراحت و تجمع رانندگان، سرویس های بهداشتی عمومی، گندزدایی سالن ها و جایگاه های انتظار، نمازخانه ها، بوفه های موادغذایی، غرف و اغذیه فروشی ها اهتمام داشته باشند.
پروتکل حمل و نقل هوایی برای کارکنان فرودگاه ها، شرکت های هوایی، مسافران و فعالان گردشگری توصیه و الزام می نماید:
-قبل از سفر از سلامت جسمانی خود و نداشتن علایم سرماخوردگی و به همراه داشتن اقلام بهداشتی وسایل حفاظت شخصی شامل دستکش یکبار مصرف، ماسک، محلول ضدعفونی دست اطمینان حاصل کنید.
-پس از استفاده از سرویس های بهداشتی هواپیما دست خود را طبق پروتکل های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت به خوبی شستشو داده و خشک کنید یا از محلول ضدعفونی دست بهره ببرید.
-در صورت امکان با توجه به تعداد مسافر و ظرفیت پرواز، افراد با فاصله ایمن در هواپیما جانمایی شوند.
-خدمه پرواز در طول پرواز از ماسک و دستکش استفاده نمایند.
-نظافت و گندزدایی هواپیماها پس از هر سفر و توقف در توقفگاه بوسیله مواد ضد عفونی مورد تایید وزارت بهداشت الزامی است.
-ارائه هر نوع نوشیدنی به مسافران فقط به صورت بسته بندی مجاز است.
-در جعبه یاری های اولیه هواپیما علاوه بر اقلام همیشگی، تعدادی ماسک، دستکش و ماده ضدعفونی قرار داده گردد.
-در صورت مشاهده مسافر با علائم کرونا به وی ماسک و دستکش ارائه گردد.
-مسافران برای افزایش اطمینان و ایمنی در طول سفراز ماسک و دستکش استفاده نمایند.
-هنگام حضور در فرودگاه ها، مسافران برای دریافت کارت پرواز و گذر از گیت بازرسی یا محل های کنترل مدارک در ورودی سالن ترانزیت با رعایت فاصله یک متری از نفر جلویی و متصدی کنترل، از ماسک و دستکش بهره ببرید. از دراز کشیدن روی نیمکت ها و نمازخانه مطلقا خودداری گردد.
-مدیران پایانه ها نسبت به نظارت بهداشتی در محل های تجمع مسافران و کارکنان، سرویس های بهداشتی عمومی، گندزدایی سالن ها و جایگاه های انتظار، نمازخانه ها، بوفه های موادغذایی، غرف و اغذیه فروشی ها اهتمام ورزند و از گندزدایی مستمر لوازم گیت های بازرسی که در تماس دست افراد هستند و چرخ دستی های عمومی و امثالهم مطمئن شوند.
-در زمان انتقال مسافران به محل سوار شدن به هواپیما از طریق اتوبوس، به ظرفیت مناسب اتوبوس ها توجه و از ازدحام مسافران جلوگیری گردد.
-پس از تحویل بار و چمدان از نقاله های فرودگاه، حتما دست ها را طبق پروتکل شستشو دهید.
-در ورودی سالن های فرودگاه و مجاور آسانسورها ماده ضدعفونی دست نصب گردد.
پروتکل حمل و نقل ریلی برای کارکنان راه آهن، قطارها، مسافران و فعالان گردشگری با تاکید همه توصیه های قبلی، معین می نماید:
-در صورت امکان با توجه به تعداد مسافر و ظرفیت قطار، افراد با فاصله ایمن در هر کوپه جانمایی شوند.
-خدمه قطار در طول سفر از ماسک و دستکش استفاده نمایند.
-نظافت و گندزدایی قطارها پس از هر سفر و توقف در توقفگاه بوسیله مواد ضدعفونی مورد تایید وزارت بهداشت الزامی است.
-ارائه هر نوع خوراکی و نوشیدنی به مسافران فقط بصورت بسته بندی مجاز می باشد. همچنین در مورد غذای گرم تهیه شده در رستوران قطار رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی و استفاده از سلفون و درپوش بهداشتی الزامی است.
-در جعبه یاری های اولیه قطار علاوه بر اقلام همیشگی، تعدادی ماسک، دستکش و ماده ضدعفونی قرار داده گردد.
-در صورت مشاهده مسافر با علائم کرونا به وی ماسک و دستکش ارائه گردد.
-مسافران برای افزایش اطمینان و ایمنی در طول سفر از ماسک و دستکش استفاده نمایند.
-در صورت سرو غذا در رستوران قطار رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله ایمن بین مسافران و خدمه الزامی است.
توصیه های حضور در راه آهن نیز مشابه پروتکل فرودگاه است و از مسافران خواسته شده با رعایت بهداشت، فاصله حداقل یک متری از متصدیان و سایر مسافران حفظ گردد و پروتکل های بهداشتی مکان های عمومی، دقیق رعایت گردد.
منبع: همگردی