الگوریتم پیش بینی نیاز به بستری شدن برای بیماران کووید-19
به گزارش وبلاگ آقای عابدی، پژوهشگران آمریکایی، الگوریتم جدیدی ابداع کرده اند که تشخیص می دهد کدام یک از بیماران مبتلا به کووید-19 باید در بخش مراقبت های ویژه بستری شوند.
به گزارش وبلاگ آقای عابدی به نقل از ایسنا، با افزایش همه گیری کووید-19 در کشورهای گوناگون، پزشکان به ابزارهای گوناگونی نیاز پیدا می کنند که به آنها امکان می دهد تا هر بیمار را با دقت و براساس بیماری خاص او، سابقه سلامتی و خطرات پزشکی درمان کنند.
پژوهشگران موسسه پلی تکنیک رنسلیر(RPI) آمریکا، الگوریتم جدیدی ابداع کرده اند که می تواند با موفقیت پیش بینی کند که آیا بیماران مبتلا به کووید-19 باید به بخش مراقبت های ویژه منتقل شوند و یا نیازی به این کار ندارند. این ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی می تواند برای تعیین درمان انفرادی هر یک از بیماران، کارآمد باشد.
این گروه پژوهشی به سرپرستی پینگکان یان(Pingkun Yan)، استادیار مهندسی پزشکی موسسه پلی تکنیک رنسلیر، تصاویر سی تی اسکن که شدت عفونت ریه بیمار را بررسی می کنند، با داده های غیرتصویری مانند داده های جمعیت شناسی، نشانه های حیاتی و نتایج آزمایش خون ادغام کردند. این الگوریتم می تواند با ادغام داده ها، به پیش بینی پیامدهای بیماری در افراد بپردازد و به ویژه تشخیص دهد که آیا بیماران باید به بخش مراقبت های ویژه منتقل شوند یا خیر.
پژوهشگران، این الگوریتم را روی مجموعه داده های به دست آمده از 295 بیمار آزمایش کردند که در سه بیمارستان متفاوت در آمریکا، ایران و ایتالیا بستری بودند. آنها توانستند پیش بینی های الگوریتم را با این که هر بیمار در واقع به چه نوع درمانی نیاز دارد، مقایسه کنند.
یان گفت: من به عنوان کسی که با هوش مصنوعی کار می کند، قدرت آن را باور دارم. هوش مصنوعی به ما امکان می دهد تا داده های بسکمک را ارزیابی کنیم و به استخراج ویژگی هایی بپردازیم که با چشم انسان قابل دیدن نیستند.
پژوهشگران قصد دارند داده های این الگوریتم را با داده های پژوهشی که یان پیشتر برای ارزیابی خطر بیماری های قلبی-عروقی با استفاده از سی تی اسکن انجام داده بود، ادغام کنند.
یان ادامه داد: ما می دانیم که یک عامل اصلی در مرگ و میر بیماران کووید-19، بیماری های پیش زمینه و بیماری قلبی-عروقی است. اینکه بیماری ها تا چه اندازه به گسترش کووید-19 کمک می کنند، در حال حاضر کاملا ذهنی است. ما باید کمی از شرایط قلب بیماران اطلاع داشته باشیم و سپس به کارگیری آن را در پیش بینی در نظر بگیریم.
دیپاک واشیشث(Deepak Vashishth)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش مهم که به سرپرستی پروفسور یان در حال انجام شدن است، راه حلی عملی را در اختیار پزشکانی می گذارد که در شرایط همه گیری کووید-19 به سر می برند. این پروژه، قابلیت های پژوهشگران موسسه رنسلیر را در همکاری با موسسات پزشکی نشان می دهد.
منبع: جام جم آنلاین