اتفاقی کم سابقه در بازار سهام ، شستا، بورس را تا یک قدمی تعطیلی برد

به گزارش وبلاگ آقای عابدی، طبق ماده (1) دستورالعمل اجرایی شرایط اضطراری موضوع ماده (32) قانون بازار اوراق بهادار؛ سازمان بورس و اوراق بهادار مجاز است در صورت وقوع شرایط اضطراری و برای حمایت از حقوق و منافع سرمایه گذاران و حفظ بازار شفاف، منصفانه و کارآ، دستور تعطیل یا توقف تمام یا بخشی از معاملات هر یک از بورس ها یا بازارهای خارج از بورس را حداکثر به مدت سه روز کاری صادر کند.

اتفاقی کم سابقه در بازار سهام ، شستا، بورس را تا یک قدمی تعطیلی برد

گفته می گردد چنین موضوعاتی در اختیارات ناظر بازار است اما آیا قاعده ای برای چنین رفتاری در بازار وجود دارد؟ آیا چنین اتفاقی باعث نمی گردد شرکت ها از این پس در فرایند معاملاتی خود دست به عصا حرکت نمایند؟ آیا با اختیارات اینچنینی بازار قفل نمی گردد؟ طبق چه اصول یا دستورالعملی بورس تهران اجازه افزایش شاخص به بیش از 5 درصد را نمی دهد؟ آیا موضوع رفتار سلیقه ای در میان است؟ متاسفانه پیگیری های دنیای اقتصاد از بورس تهران در این زمینه بدون پاسخ ماند و هیچ یک از مسوولان مرتبط حاضر نشدند درباره تصمیم جنجالی خود شرح دهند. موضوعی که برای بازارسرمایه به عنوان یکی از شفاف ترین نهادهای مالی در ایران مایه تعجب و تاسف است. ناظران بورس درحالی از پاسخگویی خودداری نموده اند که دیروز شائبه رفتار سلیقه ای آنان بسیاری از اهالی بازار را نسبت به تداوم این نوع تصمیم های دل بخواهی نگران نموده بود.

مروری بر جریان معاملات

تغییر یا تسهیل مقررات از احتیاج های ضروری این روز های تابستانی بازار محسوب می گردد زیرا همزمان با اشباع بازار های موازی و از طرفی ورود پول داغ شاهد طولانی شدن صف های خرید در بازار هستیم به طوری که در داد و ستد های دیروز شاخص کل بدون احتساب ابطال معاملات شستا با افزایش 85 هزارو 426 واحدی همراه شد تا برای نخستین بار وارد کانال جدیدی گردد.

شکست مقاومت یک میلیون و 700 هزار واحدی و قرار دریافت نماگر بازار در رقم یک میلیون و 740 هزار و 856 واحدی نشان داد بازار در حال سنت شکنی است؛ زیرا به طور معمول شاخص کل بورس تهران در این ارقام کمی تعلل یا اصلاح می گردد. البته با ابطال معاملات شستا شاخص کل با 81/ 3 درصد رشد همراه شد و در نهایت رقم یک میلیون و 718 هزارو 443 واحد را توانست به عنوان رقم پایانی به خود اختصاص دهد. در روزهای اخیر بعضی کارشناسان انتظار عقبگرد دماسنج بازار را داشتند و بر این باور بودند که اصلاح و استراحت کوتاه مدت در اوایل هفته جاری می توانست به موج بعدی سقف شکنی های شاخص یاری شایانی کند، اما بازار نشان داد این روز ها از فضای تحلیل دور شده و با قدرت در جهت صعودی خود گام برمی دارد.

از سویی با توجه به اینکه تمام شاخص های بورس سبزرنگ شدند نگاهی به ارزش معاملات خرد بورس تهران نشان می دهد در 16 تیر ماه رقم 13 هزار میلیارد تومانی را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این با توجه به معاملات روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت از حقیقی به حقوقی در رقم یک هزار و 834 میلیارد تومانی نهاده شد و سهامداران خرد خالص خرید بیشتری را به ثبت رساندند.

منبع: دنیای اقتصاد

منبع: تجارت نیوز

به "اتفاقی کم سابقه در بازار سهام ، شستا، بورس را تا یک قدمی تعطیلی برد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اتفاقی کم سابقه در بازار سهام ، شستا، بورس را تا یک قدمی تعطیلی برد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید