آشنایی با انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران
به گزارش وبلاگ آقای عابدی، انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران در هفتم آذر سال 1378 به همت و کوشش عده ای از عکاسان در خانه فرهنگ محله گل ها تاسیس شد.
اوضاع سیاسی و اجتماعی دهه هفتاد و تحولات به وقوع پیوسته سالهای منتهی به سال 1376 و در پی آن، گسترش نشریات مستقل و جذب تعداد بیشتری عکاس به زمینه عکاسی مطبوعاتی که عمدتاَ از بین تحصیلکردگان این رشته وجوانان بودند، و همچنین شکل گیری نهادهای مدنی و ایجاد زمینه پذیرش برای صدور تشکیل نهادهای مدنی از طرف دولت و پشتیبانی مسئولین وقت مانند وزارت ارشاد، وزارت کشور و وزارت کار از این گونه جریانات، شرایطی را بوجود آورد که شکل گیری یک نهاد تازه برای حمایت از حقوق عکاسان و تشکیل انجمن برای گردآوری عکاسان مطبوعات به دور هم برای رسیدن به خواسته های حرفه ای خود را طلب مینمود و این خواسته دیرینه، اینک امکان وقوع پیدا نموده است.
در این زمان چند تن از عکاسان با سابقه به این فکر افتادند که انجمنی برای حمایت از حقوق صنفی خود تشکیل دهند. مرحوم کاوه گلستان ، محسن راستانی و سیف الله صمدیان از جمله این افراد بودند که با دعوت از سایرعکاسان از جمله بهمن جلالی ، حسین پرتوی ، محمد فرنود ، نادر داودی ، مجتبی آقایی و خانم لاله شرکت، اقدام به برگزاری جلساتی برای تصمیم گیری درباره چگونگی شکل گیری و طرح اساسنامه و مسائل مربوط به آن می کنند.
درابتدا جلسات در دفتر کار آقای خسرو جردی یکی از نقاشان معاصر و سپس در دفتر مجله تصویر به میزبانی آقای صمدیان تشکیل گشت. جلسات بحث و تبادل نظر پیرامون چگونگی شکل گیری انجمن و حیطه اختیارات واهداف و سیاستهای آن، تقریبا به مدت یکسال هر هفته و هربار به مدت چند ساعت برگزار می شد تا اینکه بالاخره اولین جلسه انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران در تاریخ دوازدهم تیر ماه سال 1378 در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار گردید که در این جلسه هیات موسس ضمن معرفی و اعلام موجودیت خود و پیش نویس اساسنامه انجمن را برای عموم قرائت کردند. در این جلسه حدود دویست نفر از عکاسان و علاقمندان به عکاسی و همچنین مصطفی تاج زاده معاون سیاسی وقت وزارت کشور و مهرنوش جعفری مدیر کل مطبوعات وزارت ارشاد حضور داشتند.
پس از آن اولین مجمع عمومی انجمن در تاریخ بیست و دوم شهریور ماه سال 1378 در خانه فرهنگ محله گل ها برگزار گردید. دستور کار این جلسه تصویب اساسنامه، انتخاب هیات مدیره، بازرسان و تعیین روزنامه کثیر الانتشار برای اطلاع رسانی های بعدی بود.
مدتی بعد در پی کوشش های چند تن از اعضای هیات موسس و هیات مدیره انتخابی پس از تایید اساسنامه مورخه 1378/8/17 که دارای 45 ماده و 19 تبصره بود، انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران در تاریخ هفتم آذر سال 1378 با امضای علی شیخ مدیر کل سازمان های کارگری و کارفرمائی در وزارت کار و امور اجتماعی به شماره 30956 به ثبت رسید.
اعضای هیأت مؤسس: حسین پرتوی، بهمن جلالی، نادر داودی، محسن راستانی، محمد فرنود، کاوه گلستان، سیف الله صمدیان و لاله شرکت.
- اهداف انجمن:
طبق تعریف ارایه شده در اساسنامه این انجمن؛ عکاس مطبوعاتی به شخص حقیقی اطلاق می گردد که جزء کارکنان مطبوعات محسوب شده و به دستور کارفرما در مقابل حق السعی امرار معاش می نماید.
از جمله اهداف تعیین شده برای انجمن:
- فعالیت در عرصه های حقوقی فرهنگی اجتماعی و قضائی در ارتباط با اعضا که به نحوی از انحا به حرفه عکاسی مطبوعاتی در همه اشکال آن مربوط میگردد، مشروط بر آن که به منظور نفع نباشند.
- ایجاد و تقویت همبستگی صنفی میان اعضا و هماهنگ کردن و تنظیم فعالیت های آنان.
- جستجو و آنالیز تمامی راهها و مسائلی که به بهبود وضعیت فراوری و توسعه ارتباطات حرفه ای در سطح ملی و بین المللی یاری می نماید.
- معرفی کننده انجمن در نزد نهادهای دولتی وغیر دولتی برای حفظ منافع و مصالح این حرفه.
- دفاع از منافع حرفه ای و صنفی اعضای انجمن بر مبنای اهداف ذکر شده در اساسنامه.
- پیگیری و اقامه دعوا در دادگستری و محاکم صالحه برای دفاع از منافع حرفه ای و صنفی اعضا مطابق قانون.
- همکاری با سازمان های ملی و بین المللی در جهت توسعه و ارتباطات مربوط و تحقق اهداف انجمن بر اساس قوانین و مقررات.
- فعالیت های انتشاراتی و آموزشی در زمینه عکاسی مطبوعاتی بر اساس قوانین موجود کشور.
- برگزاری نمایشگاه، مسابقه، سمینارها و نشستهای علمی و جشنواره های تخصص در داخل یا خارج از ایران.
- همکاری در جهت تشکیل شرکت های تعاونی و همچنین کوشش در جهت تامین امکانات رفاهی اعضا با رعایت مقررات مربوط.
-
مجله عکاسی